U Zagrebu obilježen Svjetski dan upalnih bolesti crijeva

23. svibnja 2015. u Zagrebu na Cvjetnom trgu, usprkos izuzetno lošem vremenu obilježili smo Svjetski dan upalnih bolesti crijeva. Cilj je bio, kao i prethodnih godina pokazati široj javnosti o kakvim bolestima se radi i s kakvim se teškoćama oboljeli susreću. Osim toga, usput smo obilježili i petnaestgodišnjicu rada HUCUK-a.

Pridružili su nam se savjetnik predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović gospodin Tomislav Madžar te gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić. Slučajno je naišao i naš proslavljeni nogometni trener Ćiro Blažević pa nam se i on pridružio.

Osim njih, podršku su nam došli pružiti i naši dragi prijatelji, predsjednica udruge oboljelih od upalnih bolesti crijeva KVČB iz Slovenije Mateja Saje i predsjednik UKUKS-a iz Srbije Ljiljan Đaković.

Potporu su nam došli pružiti i gastroenterolozi doc. dr. Silvija Čuković-Čavka iz KBC Rebro Zagreb, te dr. Zoran Milenković sa klinike VMA iz Beograda.

Zbog nevremena nas je bilo dosta manje nego prijašnjih godina, malo smo svi skupa bili i pokisli, ali još jednom smo pokazali da se mi IBD-ovci ne damo samo tako lako pokolebati!

Zahvaljujemo se svima gore navedenima na iskazanoj potpori, zahvaljujemo se i svim HUCUK-ovim volonterima na trudu i predanosti!

Navečer smo u našem uredu u Zvonimirovoj za sve priredili malo druženje, a da atmosfera bude još veselija pobrinuo se naš Darko svojom odličnom svirkom na gitari.