Predavanje – “KAKO POMOĆI”

kako pomoći

Hrvatsko udruženje za Crohnovu bolest i ulcerozni kolitis – HUCUK  organizira predavanje pod nazivom:  Djeca oboljela od IBD-a u sustavu osnovnoškolskog obrazovanja  “KAKO POMOĆI”

Predavanje će se održati u Hotelu Dubrovnik, Ljudevita Gaja 1,, Zagreb,  16.12.2019. s početkom u 18,00 sati.

Vjerujemo da svaka škola vodi brigu o učenicima koji imaju zdravstvenih problema, no zbog specifičnosti ovih neizlječivih kroničnih bolesti, učenici nerijetko imaju teškoća pri izvršavanju svojih školskih obveza, a njihovi problemi nažalost nisu do kraja prepoznati u sustavu obrazovanja.

Projekt je prepoznat kao važan i potreban te je podržan od strane Grada Zagreba, Gradskog ureda za mlade, te Osnovne škole BANA JOSIPA JELAČIĆA, Zagreb.

Nadamo se da zajedno možemo učiniti više za oboljele učenike tijekom osnovnoškolskog obrazovanja.

Kako bismo približili potrebe oboljelih učenika, kratko predavanje o upalnim bolestima crijeva održat će Dr.sc. Iva Hojsak, dr.med. subspecijalist pedijatrijske gastroenterologije i hepatologije, Klinika za dječje bolesti Zagreb.

Predavanje je namijenjeno za učitelje, pedagoge i psihologe osnovnih škola te svima koji smatraju ovo predavanje korisnim kako bi djeci oboljelih od upalnih bolesti crijeva olakšali osnovnoškolsko obrazovanje. 

Vidimo se!!